Alweer een ‘Eurabie’ mythe ontkracht: de ‘baby-tsunami’.

Het aantal kinderen dat niet westerse allochtone vrouwen krijgen is nog verder teruggelopen en dat van autochtone vrouwen is toegenomen.

Er is een update van de cijfers t/m 2010 in dit artikel.

Dat blijkt uit de jongste cijfers van het CBS

De geboortecijfers lijken daarmee steeds meer op elkaar. Dat is ook te zien aan de gemiddelde leeftijd waarop niet westerse allochtone een vrouw een kind krijgt: 27,5 jaar en dat is bij autochtone vrouwen 29,6.

Opmerkelijk is het aantal kinderen van Turkse vrouwen: minder dan 2 en dat is op zich onvoldoende om hun aantal in stand te houden.

Duidelijk zichtbaar de stabilisatie van de afgelopen jaren, zelfs ook in aantallen.

Een van de peilers van de ‘Eurabie-theorie’, dat het aantal kinderen dat moslimvrouwen krijgen zo groot is dat ze ‘ons’ daarmee overspoelen, kan dus naar Fabeltjesland. Nu moet Wilders nog even toegeven dat zijn geloof, hij is een aanhanger, echt niet op de feiten is gebaseerd.
Helemaal als je daar nog bij betrekt de  ‘tsunami uit moslimlanden’, waarover ik al eerder schreef.

De Massa-immigratie. Allemaal_de_Schuld_van_Links. Toch?

11 thoughts on “Alweer een ‘Eurabie’ mythe ontkracht: de ‘baby-tsunami’.

 1. Freedebrie !

  Avatar van Freedebrie !
  goh, het blijkt dus ineens allemaal wel mee te vallen, al is dat niet dankzij, maar ondanks links.
  en dan straks nog die toegenomen welvaart in turkije als die ook aan de subsidietiet van brussel mogen hangen: nog effe en we moeten de turken een blijfpremie aanbieden, het moet niet gekker worden.

 2. janplezier

  Avatar van janplezier
  Het CBS is een politiek gestuurde organisatie, die omwille van de door links en de elite gewenste politiek correcte cijfers hier gaarne aan voldoet.
  Feit is dat het CBS al enige jaren de derde generatie allochtone moslims niet meer als allochtoon bestempeld.

 3. vandyke

  Avatar van vandyke
  @janplezier
  Laat ik beginnen met
  Feit is dat het CBS al enige jaren de derde generatie allochtone moslims niet meer als allochtoon bestempeld.

  Feit is echter dat die nog nooit als allochtoon zijn geteld. Derde generatie allochtoon ben je als je beide ouders in Nederland zijn geboren en één of meer grootouders in het buitenland. Dat zijn er nogal wat in Nederland. Ikzelf, heb ik al eens eerder gezegd, ben een derde generatie allochtoon omdat ik een grootouder heb die in het buitenland is geboren in 1883!.

  In 1999 is de definitie van allochtone gewijzigd waardoor er meer ipv minder allochtonen werden geteld: http://www.cbs.nl/NR/rdonlyres/26785779-AAFE-4B39-AD07-59F34DCD44C8/0/index1119.pdf

  Ik vraag aan jou om aan te tonen dat vroeger de derde generatie wel als allochtoon werd geteld.

  In de cijfers van de grafiek zitten de derde generatie kinderen want de telling gaat over het aantal baby’s van allochtone moeders: http://statline.cbs.nl/StatWeb/publication/?DM=SLNL&PA=37884&D1=0&D2=0&D3=3-5&D4=a&HDR=T,G2&STB=G1,G3&VW=T

 4. vandyke

  Avatar van vandyke
  @ Freedebrie ! 27-01-2010 14:34
  Ik kan je aanraden om mijn stukjes te lezen die gaan over de massa immigratie.

  @janplezier 27-01-2010 16:01 Je wilt dus zeggen dat het CBS fraudeert. Bewijzen Jan?
  Het CBS haalt zijn gegevens uit de basisadmininistratie en presenteert zelfs gegevens over het aantal allochtonen in jouw postcode gebied. Aan die fraude moeten dus duizenden mensen meewerken in het hele land. Dat doen ze dan om door allochtonen niet op te nemen in de bevolkingsregisters. De kinederen kunnen niet naar school, geen kinderbijslag. Ze zijn dus illegaal hier. Waarom zouden de ouders dat dioen als ze zelf legaal hier zijn????

  Hierboven heb ik nog aangegeven dat het CBS in 1999 de definitie veranderde. Vanaf dat moment werden er meer allochtonen geteld. Dat strookt dan niet met jouw komplottheorie.
  Nogmaals Jan kom eens met bewijzen.

 5. Aad Verbaast

  Avatar van Aad Verbaast
  Duidelijk. Kan dat verhaal ook naar de prullenbak.

  Het is trouwens nog niet zo lang geleden dat de pastoor nog langs de deuren gingen om te vertellen dat het toch weer tijd werd voor de volgende.. Gezinnen met 12 kinderen geen uitzondering.
  Mischien dat die angstverhalen daar nog een projectie van zijn.

  Er is veel veranderd.

 6. De Stripman

  Avatar van De Stripman
  Goed verhaal ! Het hele moslimprobleem is in feite een verkiezingsstunt…;o)

  Wel grappig hoe de samenzweringstheorieën alweer de kop op steken in de reacties…;o)

 7. vandyke

  Avatar van vandyke
  Dank voor de reacties. Het is inderdaad opmerkelijk De Stripman, hoe die verhalen elke keer de kop op steken. Er zijn nogal wat mensen die er last van hebben. Als je echter met ze in discussie probeert te gaan dan haken ze al snel af.

 8. seven

  Avatar van seven
  Derde generatie telt gewoon mee als autochtoon / Nederlander, dit vergeet je in je analyse. Marokkanen bv zijn dan nog altijd voor meer dan 95% moslim. De niet-westerse derde generatie is een snel groeiende bevolkingsgroep, dit werd al gesignaleerd in 2003 http://www.cbs.nl/NR/rdonlyres/078F5B10-DA1B-48EC-AE06-348322468905/0/2003b52p031art.pdf

  Ruim 1/4 van de mensen die nu geboren worden is allochtoon waarvan het overgrote deel niet-westers. Autochtoon daalt, niet westers allochtoon stijgt. http://statline.cbs.nl/StatWeb/publication/?DM=SLNL&PA=37884&D1=0&D2=0&D3=1-3,l&D4=a&HDR=T,G1&STB=G2,G3&VW=G

 9. vandyke

  Avatar van vandyke
  @Seven ik vergeet helemaal niets in mijn analyse. Het staat in de grafiek.
  Een zesde van alle geboren baby’s is niet-westers allochtoon.
  De derde generatie krijgt zelf nog nauwelijks kinderen. Het zijn voor het overgrote deel zelf (kleine) kinderen.
  Ze zitten in de grafiek want het zijn tenslotte kinderen waarvan de moeder 2e generatie nw-allochtoon is.

  http://statline.cbs.nl/StatWeb/publication/?DM=SLNL&PA=70688ned&D1=a&D2=a&D3=l&D4=a&HDR=T,G2&STB=G1,G3&VW=T

  Let ook op het aantal grootouders dat geboren is in het buitenland. Bij slechts 16.000 zijn alle vier de grootouders in het buitenland geboren. Totaal zijn het er 65.000.
  Dat de derde generatie snel groeit lijkt mij duidelijk en logisch. De tweede generatie Turken en Marokkanen is nu groter dan de eerste. Belangrijk is echter dat Turken en Marokkanen steeds meer gaan lijken op autochtonen met hun voortplantingsgedrag.

Leave a Reply