Geen verschil gezinsmigrantie Nederland en Denemarken.

De termijn is gesloten waarop EU-lidstaten konden reageren richting de Europese commissie of zij de Europese regels voor gezinsmigratie wilden wijzigen.

Volgens Trouw  hebben alleen Nederland, Oostenrijk en Slowakije behoefte aan een verandering. Dat gaat dus niet door. Jammer voor dit kabinet maar dan had Rita Verdonk maar op moeten letten toen de EU-regels werden gemaakt in 2003 door net als de Denen ook te kiezen voor een opt-out.

Denemarken heeft dus afwijkende regels. Zo is in Denemarken de minimumleeftijd bij gezinsvorming (‘importbruiden’ m/v) 24 jaar i.p.v. Nederland 21 jaar.

Nederland (lees PVV) wil die leeftijd ook heel graag naar 24 jaar brengen. Herhaaldelijk lees en hoor je politici die vinden dat het heel erg nodig is. Raar dat blijkbaar het overgrote deel van de andere lidstaten dat niet vindt. Zijn die gek of is Nederland dat?

Denemarken is voor rechts Nederland het grote voorbeeld, maar er wordt nooit een onderzoek aangehaald waaruit dat zou blijken. Ik heb er zelf ook nooit een kunnen vinden.

Wat er wel is zijn cijfers over de gezinsmigratie van Eurostat, het Europese CBS. Alle lidstaten moeten cijfers aanleveren over immigranten die oa in het kader gezinsmigratie uit derde landen naar de lidstaten komen.

Nederland en Denemarken hebben dat ook gedaan en in Denemarken zijn er in 2010 5.000 geïmmigreerd en in Nederland 21.500. Nu heeft Denemarken 5 miljoen inwoners en Nederland 16,5 miljoen dus je zou zeggen dat Nederland meer gezinsmigranten heeft. Wat we er echter van Nederland af moeten trekken is zowiezo 4.000 in Nederland geboren baby’s  (update: zie ook deze kamervragen) die ten onrechte als immigranten worden geteld. Natuurlijk is daarmee ook de Europese Commissie foutief geïnformeerd.

Met die 4.000 baby’s minder is er nog maar heel weinig verschil tussen Denemarken en Nederland.

Uit cijfers van het CBS blijkt dat bijvoorbeeld niet-westerse allochtonen in Nederland slechts 3.000 migratiehuwelijken aangaan, waarvan 1.100 vrouwen. Hoeveel daarvan 21 t/m 23 jaar oud zijn weet ik niet, maar uit andere tabellen blijkt dat het er niet veel kunnen zijn. Als je ook autochtonen mee zou nemen bij de berekening dan is het waarschijnlijk dat het aantal van die 21 t/m 23 jarige migratiehuwelijken niet meer dan 1000 tot 1500 bedraagt. Uiteraard zal het grootste deel daarvan alsnog immigreren als ze 24 jaar oud zijn mocht de leeftijd verhoogd worden naar 24 jaar. Het aantal ‘kansarmen’, want daar gaat het volgens deze regering om, binnen die groep is hooguit een paar honderd.

Deze cijfers laten opnieuw weer zien dat het deze regering niet gaat om de feiten maar om het bevredigen van de gedoogpartner. Triest dat zoveel mensen daaronder moeten lijden. Om over de reputatie van Nederland maar te zwijgen. Een land dat zo’n grote mond heeft over het belazeren van bijvoorbeeld Griekenland met de cijfers, blijkt zelf ook de zaak te bedonderen.

Lees ook:

De ‘Massa-immigratie’ uit Moslimlanden

Babytsunami? Onzin!

Hoe zit ‘t nu echt met de immigratie

 

 

 

2 thoughts on “Geen verschil gezinsmigrantie Nederland en Denemarken.

 1. Donutz

  Helaas een grote pot vol met symbool politiek. Blind voor de feiten, en zonder acht te nemen voor de vele gewone (goede) mensen die hier de dupe van worden. Of zal het ze gewoon niet deren? Het lijkt toch een beetje op een been amputeren omdat de kleine teen (of misschien de pink…) een onsteking heeft…
  Dat er problemen waren en zijn dat weten we, dat je daar wat aan probeert te doen dmv van maatwerk prima. Dat je door middel van wetgeving problemen voor wil zijn, ook prima. Maar alles moet wel in balans zijn. Dat is nu bij diverse wetgevingen omtrent migratie (MVV eisen, dubbele nationaliteit, inburgerings eisen etc.) niet het geval. Het gedoog akkoord lijkt meer op een script uit een slapstick, helaas dat men in Den Haag uiterst serieus is…

  Als er al een probleem is met de EU migratie regels dan is het wel dan Nederlanse burgers minder rechten hebben dan EU onderdanen. Vandaar ook de EU route etc. Ik zou pleite voor een eerlijk, universeel beleid zodat men ook in eigen land de rechtvaardige en degelijke EU rechten kan uitoefenen.

 2. Donutz

  Het eerste commentaar op de Trouw site is ook iets wat ik vaker zie nu de feiten meer en meer naar voren komen dat er geen migratie tsunami is:
  “De Europese richtlijnen zijn vooral gericht op statistiek en niet op de werkelijkheid binnen de landsgrenzen. ”
  Moet ik hier nu maar om lachen of in huilen uitbarsten??

Leave a Reply