Breivik: ‘Utrecht islamiseert.’

‘Utrecht is een van de steden in Europa die islamiseren’, aldus Brevik vandaag in de rechtzaal (NRC). Wil je islamiseren dan heb je moslims nodig. ‘De overstroming’, zoals Wilders dat noemt. ‘De tsunami‘.

Even kijken of het al een beetje wil opschieten in Utrecht.

De CBS-tabel naar gemeenten geeft niet alle moslimlanden, maar wel de acht belangrijkste:  Afghanistan, Egypte, Irak, Iran, Marokko, Pakistan, Somalië, Turkije. Volgens de landelijke tabel maken deze acht 90% uit van alle mensen herkomstgroep moslimland (excl. Indonesië).

Dit zijn die acht in Utrecht:

We zien dat zij totaal 14% van de bevolking uitmaken. Die 14% is dus ongeveer 90% van het totaal aantal uit moslimlanden, maar niet iedereen uit een moslimland is moslim. Als we aanhouden dat 14% van de Utrechtse bevolking moslim is dan hebben wij het wel gehad. En dat is al jaren zo. De groep groeit nog wel omdat zij jong is. Dat betekent meer vrouwen in de vruchtbare leeftijd en veel minder strefte door ouderdom. De groei vlakt echter duidelijk af. Door migratie groeit de groep nauwelijks en het vruchtbaarheidscijfer ligt op een  niveau (2,1 kind per vrouw) die precies genoeg is om een generatie te vervangen.

Conclusie: islamisering in Utrecht? Dan moeten autochtonen zich masaal tot de islam bekeren want anders wordt het niks. Hooguit komt men tot 20% in Utrecht in 2050, maar waarschijnlijk ligt het eronder.

Breivik is alleen verantwoordelijk voor zijn afschuwelijke daden, maar er zijn anderen mede verantwoordelijk door de gigantische overdrijving van de aantallen, de (netto)immigratie en het aantal kinderen dat mensen afkomstig uit moslimlanden krijgen. Helaas gaat die leugencampagne nog steeds door. Het wachten is op de volgende misleidde gestoorde geest.

Gerelateerde artikelen:

De ‘Massa-immigratie’ uit Moslimlanden. Update

Babytsunami? Onzin!

Anders Breivik: de massa-immigratie en babytsunami

De migratie uit niet-westerse landen ontleed.

 

23 thoughts on “Breivik: ‘Utrecht islamiseert.’

 1. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg

  Zoals de moslims die aanslagen plegen?
  Of b.v. Soenieten die shiiten afmaken zonder reden en omgekeerd?
  14 % potentieel gevaarlijken is 14% teveel.
  Als er een enkele pedo bij jullie in de buurt woont staat de hele buurt op zijn kop; als er 14% potentiele terroristen zijn niet…vremd…
  En hat gaat niet om de Salafisten of andere orthodoxen; nee het gaat-net als onder Hitler–bij kritiekloze volgelingen; een slordige 90%.

 2. vandyke Post author

  @Ina. Ja die telt anders. Alle (niet-westerse) immigranten zijn moslim. Uiteraard de meest radicale.

  Dat plaatje komt volgens mij van het RIVM en werd ook toegezonden aan alle bekende emailadressen van de PVV op de dag van de Tweede Kamerverkiezingen.

  Moet er eens aandacht aan besteden.

 3. rikus

  Breivik is gewoon knettergek. Je gaat toch geen kleine 100 landgenoten ombrengen als je vrees hebt voor overwoekering door moslims. Volgens mij was er geen enkele moslim onder de vermoorden.

 4. joost tibosch sr

  Rikus, maar die jonge linksen zijn toch de schuld dat de tsunami van moslims maar niet ophoudt..ook niet in de volgende generatie! Dat is hier in Nederland toch ook zo met die vervloekte linksen, tenminste volgens PVV- jongens. Krijg je nog geen zin..om daar toch maar eens iets aan te gaan doen! Al was het maar voor de volgende generaties….

 5. wimruys

  @vandyke
  even een vraagje: waarom neem je eigenlijk de indonesische inwoners niet mee? Die groep is toch vrij groot, zie ik uit de tabel

 6. vandyke Post author

  Goeie vraag Wim.

  Ik heb daar lang over na moeten denken wat ik nu met de allochtonen moet van Indische/indonesische afkomst.
  De allochtonen die in Nederland zijn zijn voor het overgrote deel Indische Nederlanders en hun nakomelingen. Bijvoorbeeld Geert Wilders (2e generatie).
  Aan de andere kant heb je ook immigratie van etnische Indonesiers (die voornamelijk hier komen om te studeren).

  Ik hanteer in mijn stukken dan de regel dat als ik het over migratie heb dan reken ik Indonesië wel mee en bij de aantallen die in ons land zijn niet.

  Er zijn in Nederland ongeveer 1.000.000 allochtonen uit moslimlanden (excl. Indonesië) en het aantal moslims is ongeveer 900.000.

 7. Lemmus

  Islamisering is geen kwestie van het aantal Moslims maar van wat voor stempel ze op de maatschappij drukken. Zelfcensuur of gescheiden lokketen voor mannen en vrouwen om het moslims meer naar de zin te maken is een vorm van islamisering die onafhankelijk is van het aantal moslims. Die vomr van islamisering neemt IMO wel toe in Utrecht.

 8. wimruys

  @vandyke
  Dankjewel Flip.

  Wel leuk die getallen overigens. En inderdaad zo anders als die 2de generatie indische allochtoon uit Limburg suggereert. Er schijnen overigens mensen in het Westen te zijn die alle Limburgers als allochtonen meetellen, maar dat gaat mij echt te ver…

 9. vandyke Post author

  @Lemmus. Gescheiden loketten vind ik onzin, maar ik lig er absoluut niet wakker van. Waar zijn die trouwens?
  Bij mij om de hoek, midden in Amsterdam, is een fittnesscentrum alleen voor vrouwen, kan je op een andere plek als man op maandagavond ook niet terecht in de sauna, zwembaden hebben gescheiden kleedlokalen en zelfs hebben café’s aparte toiletten voor vrouwen. Niemand protesteert daartegen! Alsof mannen en vrouwen niet gelijk zijn!

  Wat er werkelijk toe doet is dat een heel klein groepje christenen heel veel echte invloed heeft gekregen doordat er iemand heel hard loopt te roepen dat moslims heel veel invloed hebben. De macht van de SGP’ers is echter vele malen groter dan dat van moslims.

  Ik vraag regelmatig aan mensen wat nu die islamisering van Nederland nu precies inhoud. Ik krijg daar nauwelijks antwoord op. Althans de voorbeelden zijn zo onbenullig dat ik ze niet kan onthouden.

 10. Lemmus

  @vandyke:
  Hier: http://www.allesoverutrecht.nl/nieuwsutrecht/2009/februari/Moskee-loket_krijgt_100000_euro_uit_Vogelaarplan_%282009-02-23%29.php (inmiddels gesloten).

  De meeste islamisering komt overigens niet van Moslims maar van mensen die Moslims niet weerbaar vinden. Bijvoorbeeld het weghalen van afbeeldingen met varkens uit een ziekenhuis omdat dat wel eens beledigend zou kunnen zijn (http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/1948528/2010/07/23/Varkens-vervangen-door-koeien.dhtml?redirected).

  Nu je het over de SGP hebt: het aantal SGP-ers blijft redelijk stabiel. Ga je nu aan de hand van die statistiek laten zien dat er dus geen SGP-isering is? 😉

 11. helena

  dat plaatje waar Ina naar verwijst is afkomstig van http://www.zorgatlas.nl/beinvloedende-factoren/demografie/etniciteit/niet-westerse-allochtonen-per-gemeente-2010-2040/#breadcrumb
  maar de cijfers (en onderzoek) zijn afkomstig van Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) en het CBS zie http://www.regionalebevolkingsprognose.nl/

  het lijkt me bijzonder moeilijk om de bevolkingsprognose per gemeente aan te geven voor 2040! in aantallen kan het wellicht nog wel maar dan ook nog gedetailleerd naar westerse allochtoon en niet-westerse allochtoon is godsonmogelijk!

  Hoe voor Vlieland in vredesnaam dat relatief hoge percentage niet-westerse allochtonen te verklaren is in 2040? De PVV neemt die cijfers natuurlijk als 1000% voor waar aan!
  Vlieland : 2010 aantal inwoners is 1.103
  in 2040 prognose 1.204 inwoners
  % westerse allochtonen 2010 is 9,6 en in 2040 13,0 (absoluut 156)

  % niet-westerse allochtonen 2010 is 2,4 en in 2040 prognose 23,7% (absoluut 285). Dit zijn met name de overige niet-westerse (dus geen Turken, Marokkanen e.d.).
  Geen idee hoe ze aan deze aantallen komen.

  Voor de gemeente Utrecht valt op dat het relatieve aantal niet-westerse allochtonen tussen 2010 en 2040 iets afneemt, de westerse allochtonen nemen procentueel wat toe. Maar % niet-westerse allochtonen hoger dan % westerse allochtonen (is te verwachten).
  In absolute aantallen nemen beide “categorieën” toe.
  aantal inwoners utrecht 2010 312.897

  gegevens gemeente utrecht zelf : http://www.utrecht.nl/smartsite.dws?id=358734

  Met 311.405 inwoners is Utrecht de vierde stad van Nederland.
  Het aantal inwoners is de afgelopen tien jaar toegenomen met bijna een derde. Utrecht heeft met de hoge bevolkingsgroei een unieke positie in vergelijking met de andere grote steden.
  In 2010 is het aantal inwoners gegroeid met 1,4 %.
  Utrecht heeft een relatief jonge bevolking en het aandeel allochtone Utrechters is laag.
  Utrecht heeft, net als Amsterdam, een relatief groot aandeel eenpersoonshuishoudens.

  Het percentage allochtone Utrechters is 32% op 1 januari 2011.
  66.867 allochtone Utrechters zijn van niet-westerse herkomst. Dit is 22% van de Utrechtse bevolking.
  http://www.utrecht.nl/images/BCD/Bestuursinformatie/Publicaties/2011/UM2011bev.pdf

 12. vandyke Post author

  @Lemmus. Over het loket: ik heb al aangegeven dat ik dat -zonder de preciese argumenten te kennen- het geen goed idee vind. Nu geef je al aan dat het inmiddels gesloten is. Die ‘islamisering’ is dus teniet gedaan. Maar ook al zou het nog bestaan dan zou er toch geen sprake zijn van ‘islamisering’ want ik hoef toch niet naar dat loket in moskee? Jij toch ook niet? Mijn eerste reactie is ‘dat moeten we niet doen’, maar er veranderd helemaal niets.

  Over de varkens in het ziekenhuis. Dat vind ik terecht dat die weggehaald zijn. Een ziekenhuis is een plek voor iedereen -verschil met moskee hierboven. Je maakt een ziekenhuis zo neutraal mogelijk. Varkens als kunstwerken kunnen kwetsend zijn voor moslims en joden. Het is simpelweg rekening houden met een ander.
  Als ik voor een groot gezelschap zou koken dan hou ik rekening met moslims/joden, vegetariërs, niet viseters enz. Misschien zou dat uitmonden in een mooi vegetarisch gerecht met een stukje koeienvlees voor de liefhebber. Je kan ook zeggen: we leven in Nederland en in Nederland eten we varken, dus veel plezier met deze fijne koteletjes.
  Nee, dat doe ik niet. Ben ik dan aan het islamiseren, joderiseren, vergetariseren? Nee hoor, gewoon rekening houden met andere mensen.

  Niemand krijgt ook maar een milimeter minder ziekenhuiszorg met geen varkens aan de muur. En net als dat -foute- loket in de moskee is dat van 0,0 invloed op mijn functioneren of mijn vrijheid.
  Dat itt verbod op zondagswinkelen of vloeken.

 13. Lemmus

  @vandyke: Je negeert mijn opmerking over het niet consequent gebruiken (IMO misbruiken) van statistiek. Je beschrijf namelijk twee vergelijkbare processen (islamisering en SGP-isering), maar het eerste process ontken je op basis van demografische cijfers terwijl je het tweede proces een bedreiging noemt zonder de demografische cijfers (die vergelijk baar zijn) te bespreken. Dat is niet consequent. Je goochelt met (in feite irrelevante) cijfers om je punt te maken. Dat probeer je toch juist aan te pakken met je blog?

  Off topic:
  Je gaat uit van een gebrek aan weerbaarheid van Joden en Moslims. Dat soort zwakheidsdenken is behoorlijk beledigend. Er is daarom door een Marokaanse organisatie geklaagd over het weghalen van de kunstwerken wegens ‘beledigend voor Moslims’. Het waren immers geen Moslims die hadden geklaagd, maar iemand die vond dat Moslims niet om konden gaan met het zien van kunstwerken met varkens in een ziekenhuis.

  Je geeft aan je aan te passen aan een minderheid, niets mis mee. Er zijn echter veel minderheden en je kunt niet met ze allemaal rekening houden. Je geeft immers aan dat je wilt kunnen vloeken of winkelen op zondag. Weet je niet hoe beledigend dit is voor sommige Christenen? Dat is niet erg consequent van je.

 14. vandyke Post author

  @Lemmus. Natuurlijk gaat het ook om macht en dat hebben SGP’ers wel en moslims niet in ons land.
  De aantallen spelen een bijzonder grote rol in de motieven van Breivik maar ook voor iemand als Wilders. In zijn boekje De immigratieramp van Nederland schrijft Sietse Fritsma heel veel over de ernorme aantallen moslims die naar Europa komen. Ik heb daar meerdere artikelen over geschreven.
  http://www.flipvandyke.nl/category/pvvers/
  Aantoonbare leugens van Fritsma (met een voorwoord van Wilders dat het allemaal eerlijke cijfers zijn).

  Wilders heeft al meerdere keren aangegeven dat hij in Eurabia gelooft. Net als Breivik.
  Wilders:
  “Nederland staat aan de vooravond van een ‘tsunami van islamisering’. Moslims zullen de Nederlandse samenleving overspoelen en zorgen voor criminaliteit en overlast, ook op het platteland. Hun intolerante en gewelddadige cultuur zal de Nederlandse samenleving raken ‘in het hart, in onze identiteit’. “

  ‘De demografische samenstelling van de bevolking is het grootste probleem van Nederland. Ik heb het over wat er naar Nederland komt en wat zich hier voortplant. Als je naar de cijfers kijkt en de ontwikkeling daarin… Moslims zullen van de grote steden naar het platteland trekken. We moeten de tsunami van de islamisering stoppen. Die raakt ons in ons hart, in onze identiteit, in onze cultuur. Als we ons niet verweren, zullen alle andere punten uit mijn programma voor niks blijken te zijn.’

  http://www.flipvandyke.nl/2010/12/een-paar-essentiele-beweringen-van-wilders-gefileerd/

  De cijfers zijn dus zeer relevant voor extreem rechts en dan zijn de cijfers die ik presenteer (ook die in de links onderaan het artikel) dus ook.

  Ik vind dat er veel -zo niet allemaal- flauwe kul zit bij de voorbeelden van islamisering zoals in het ziekenhuis. Er is geen sprake van islamisering en alle voorbeelden slaan nergens op. Mijn vrijheid wordt op geen enkele manier aangetast als iemand met een hoofddoekje loopt, naar een moskee gaat ed. Mijn vrijheid wordt wel ingeperkt als ik niet op zondag mag winkelen. SGP’ers hoeven toch zelf niet te gaan winkelen op zondag? Waarom het dan een ander verbieden? Vroeger was het zwembad in mijn dorp op zondag ook gesloten. Niets was er te doen. Die tijd wil ik nooit meer terug en nu sluipt de christenfundamentalisten door de achterdeur weer binnen.

  Ik houd mij ook ten opzichte van christenen rekeningen met hun gevoeligheden en zal dan ook proberen niet te vloeken, maar ze moeten het mij niet verbieden. Dan tast je mijn vrijheid van meningsuiting aan.

 15. Brion

  Lees voor de gein maar eens het land der naieven dwazen.
  We zijn zo naief hier in Nederland denken dat het wel meevalt.De meesten Hollanders zijn nog nooit verder gekomen als buiten het centrum van Den Haag ,Utrecht,Amsterdam,Rotterdam ja dan valt het inderdaad mee.Ga eens voor de gein in de schilderswijk ,Kanaal Eilanden, Slotervaart Goverwelle (Gouda) kijken zo maar even wat voorbeelden en er zijn er nog veel heel veel van dit soort buurten.
  Met de huidige ontwikkelingen in extreem hoge gebortecijfers in MOSLIM landen die bevolkingen zullen alleen maar blijven verdubbelen, het zal het alleen maar nog erger worden want hier ben je namelijk nooit ”uitgeprocedeerd”.Elke dag komen er weer duizenden opdringerige moslims om hier te komen wonen ,daarna volgt de ellende: gezinsherreniging 10 kinderen, die later ook weer een partner uit land van herkomst halen en weer 10 of 12 nieuwe islamitische kinderen erbij in Nederland.
  Nederland slaap lekker verder hoor blijf maar ,denken dat er geen sprake van Islamisering is.
  Vergelijk eens de cijfers van de jaren 80 naar 90 naar 2000 naar 2010 en zie dat we met zijn allen lekker voor de gek gehouden worden en de stijging van moslims alleen ,maar toe blijft nemen.
  Het beste is gewoon die mensen in hun eigen land te laten.
  .

 16. Donutz

  Gelukkig is er de laatste tien jaar veel verbeterd mbt asiel én regulier beleid, voor gezinsmigratie moet je als Nederlandse uitnodiger 100% minimumloon verdienen met minstens een contract wat nog een heel jaar doorloopt op het moment dat je de aavraag doet, de buitenlandse partner (BP) moet examen doen in nazeggen en lezen op A1 niveau, de leges kosten aardig wat (examen 300 euro, papiertjes 1250 euro, daarna op eigne kosten zelf inburgeren, school kost ook al snel 2000-5000 euro etc.) Al met al ben je al snel 10.000 euro kwijt als je een buitenlandse liefde laat overkomen.

  Wat betreft asiel mogen er de laatste jaren nog geen 10.000 blijven, de rest moet terug. Afgelopen jaar ging dat wat moeizamer dan het jaar daarvoor. Qua gezinsmigratie komen er zo rond de 20.0000 migranten per jaar uit alle delen van de wereld (Azië, Afrika, Zuid Amerika) , daarvan is een deel uit moslim landen (weet de cijfers zo snel niet uit mijn hoofd, kunje hier terug vinden in Flip zijn blog over “de migratie uit moslim landen ontleed”). Daarvan is ook een deel wat een relatie begint met een Nederlandse man of vrouw. En lang niet altijd slecht opgeleid. Kom je op grofweg 2000 slecht opgeleide moslim gezinsmigranten per jaar uit.

  Dus die uitspraak van “duizenden per dag” is dus duizenden per jaar, en een aardig deel gaat binnen een paar jaar weer terug ook. Dus ik maak me geen zorgen over die moslims die nu nog binnen komen. In het verleden zijn er met de gastarbeiders wel veel fouten gemaakt door de partijen die toen aan de macht waren (VVD, CDA, PvdA). Dat stereotype beeld blijft helaas wel hangen terwijl die migratie cijfers al 10 jaar tot het verleden behoren. De gevolgen van de migratie van eind vorige eeuw merken we inderdaad wel nogsteeds en dat zie je terug in de verpauperde zwarte wijken die jij opnoemt. Dat is inderdaad iets waar aangewerkt wordt en nog te bereiken valt.

Leave a Reply