Toch weer de joker van de massa-immigratie

Dat de kaart van de massa-immigratie uit moslimlanden opnieuw zou worden getrokken door de PVV had ik niet gedacht. Fleur Agema doet dat in de Volkskrant van vandaag: volgens Agema speelde mee dat de gedoogcoalitie niet genoeg had bereikt op het terugdringen van de immigratie uit moslimlanden’, nadat Wilders het eerder deze week al had over Marokkanen.

Zouden ze bij de PVV nu de cijfers kennen of weten ze toch dat ze roepen kunnen wat ze willen want het wordt toch niet gecheckt?
Dit zijn de migratiecijfers naar herkomstgroep (1ste en 2de generatie bij allochtonen):

De autochtonen hebben een negatief migratiesaldo, logisch. Migratie uit moslimlanden stelt niet zoveel meer voor en is zelfs een aantal jaren negatief geweest oftewel er vertrokken er meer dan dat er hierheen of terug kwamen. Het is voornamelijk de EU die de afgelopen jaren voor een positief migratiesaldo hebben gezorgd.

In 2001 is de nieuwe vreemdelingenwet tot stand gekomen die een zeer belangrijke impact heeft gehad op de immigratie. Er is daarom een scheiding aan te brengen: t/m 2001 en vanaf 2002 . De volgende tabel laat dat zien:

Er immigreerden t/m 2001 per jaar 34.000 allochtonen uit moslimlanden, er emigreerden er 13.000 en dat gaf een saldo van 21.000. In de periode 2002 t/m 2010 was dat echter heel anders: de immigratie daalde met een derde, de emigratie steeg met 60% en dat betekende dat het migratiesaldo met 90% daalde naar 2.000 gemiddeld per jaar. Aangezien 2011 hoogstwaarschijnlijk een verdere daling zal geven tov 2010 kunnen we zeggen dat we de afgelopen 10 jaar bij elkaar een migratiesaldo uit moslimlanden hebben gehad dat kleiner was dan menig jaar voor die tijd.

Conclusie: Hoogst merkwaardig daarom dat een niet (meer) bestaande massa-immigratie een rol heeft gespeeld bij het veroorzaken van een kabinetscrisis. Over onverantwoord gedrag gesproken.

Omdat Wilders het over de migratie van Marokkanen heeft gehad hier nog even een grafiekje met hun saldo:

Van 1996 t/m 2001 was de immigratie gemiddeld 5.200 per jaar. De emigratie 2.000 en dat gaf een saldo van 3.200.
Van 2002 t/m 2010 was de immigratie 3.400, de emigratie 3.100 en dat geeft een saldo in die periode van 400 gemiddeld per jaar.

Alle cijfers komen uit dit artikel en daarin staan ook de bronnen.

1 thought on “Toch weer de joker van de massa-immigratie

  1. Donutz

    Tja, Wilders en Agema zullen ook wel door uit het raam te kijken en op de markt kunnen zien of dat “bontkraag jongetje op zijn scooter” een immigrant is of hier geboren… Nouja, ze zullen wel dondersgoed weten wat de echte cijfers zijn maar omdat ze niet kunnen zeggen dat hier geboren mensen met een moslim achtergrond niet welkom zijn doen ze keer op keer alsof er vliegtuigen vol kansloos (moslim) volk land… Eigenlijk best jammer dat deze uitspraken niet eerder kwamen, net als dat debat tussen Samsom en Rutte gisteren bij Nieuwsuur mbt bijstand door migranten. Dan had nieusuur, RTL4 en NRC next etc. er nog een factcheck tegenaan kunnen gooien.

    “De PVV pleitte in het Catshuis voor een opt-out, zodat Nederland op het gebied van immigratieregels zou kunnen afwijken van de Brusselse regels. Met het CDA viel daar niet over te praten, zegt Agema. Inmiddels is het voor de PVV een ‘gepasseerd station’. Na het Catshuis werd duidelijk dat in Brussel een opt-out niet mogelijk is.” Houd de PVV zich dom of zijn ze gewoonweg achterlijk (of gewoon huichelaars)?? Iedereen met ook maar een beetje kennis van zaken wist al lang voor het catshuis akkoord dat je een opt-out op verdragen alleen van te voren kan regelen en niet na ondertekenen. Leers heeft nog een balletje opgegooid maar ook hier zijn de resultaten al lang van bekend.

Leave a Reply