Christen immigranten blijven in de meerderheid

Zo blijkt uit een update van de cijfers van immigratie naar religie.

Bijna een jaar geleden heb ik een artikel geschreven waarin de cijfers van het CBS over de aantallen immigranten van alle landen in de wereld, legde naast de cijfers van van het Amerikaanse onderzoeksinstituut PEW,  die percentages geeft van het aandeel van verschillende religies van alle landen in de wereld. Tevens schreef ik een artikel met een  prognose t/m 2019.

De door mij gepresenteerde cijfers liepen toen van 1996 t/m 2014. Inmiddels zijn er ook cijfers van 2015 en ik had graag ook de voorlopige cijfers 2015 meegerekend maar die cijfers, alhoewel ze er al wel zijn, worden nog door het CBS achtergehouden.

Mijn vorige cijfers hebben een beetje aandacht gehad, maar zeker niet van de Nederlandse pers. Zoals een journalist van een landelijk dagblad tegen mij zei: ‘Meer christen dan moslim immigranten? Dat kan toch niet. Dat is toch volstrekt ongeloofwaardig.’

Een misverstand dat de vorige keer naar voren kwam was dat de cijfers gaan over alle eerste generatie migranten, niet alleen over vluchtelingen. Asielmigranten, (voormalige) asielzoekers en nareizigers  die opgenomen zijn in het bevolkingsregister, maken een klein deel uit van de totale migratie.

Ik geef nu alleen de figuren van immigratie, emigratie en migratiesaldo. Voor commentaar zie de vorige artikelen.

IMMIGRATIE

 

 

EMIGRATIE

 

 

MIGRATIESALDO

 

1 thought on “Christen immigranten blijven in de meerderheid

  1. Pingback: De islam in Nederland groeit al jaren - INDIGNATIE

Leave a Reply